
با بررسی کارت گرافیک جیفورس جیتیایکس ۱۰۶۰ اکستریم گیمینگ کمپانی گیگابایت در گیمان همراه باشید.
کارت گرافیک جیفورس جیتیایکس ۱۰۶۰ اکستریم گیمینگ کمپانی گیگابایت، یکی از کارتهای قدرتمند، به صرفه و کارآمدی برای کسانی است که توانایی تهیهی کارتهای گرافیکی پرچمدار را ندارند، اما به دنبال تجربهی بازیهای مورد علاقه در سطوح بالا و با کیفیت هستند.
قبل از پرداختن به بررسی کارت گرافیکی GeForce GTX 1060 Xtreme Gaming شرکت گیگابایت، این نکته را متذکر شویم که ما قصد داریم تا در این مطلب، به زبانی ساده و به دور از تجزیه و تحلیلهای فوق تخصصی، کارایی و نتیجهی نهاییای که شما میتوانید از این محصول انتظار داشته باشید را به رشته تحریر در بیاوریم. از این رو، در این بررسی سعی شده جدا از تشریح شمایل کلی محصول، توضیحی در مورد تکنولوژیهای به کار رفته و انتظاری که میتوان از آن داشت ارائه داده شود.
سال گذشته میلادی بود که انویدیا به گسترش خانوادهی سری GTX 1000 پرداخت و تراشه گرافیکی میانرده قدرتمند و قابل قبول GTX 1060 را بر اساس معماری پاسکال رونمایی کرد. انویدیا در این خانواده تمرکز بسیاری کرده تا بتواند هر کدام از تراشههای آن، بازدهی مناسب و دلچسبی را ارائه بدهند و در واقع، اگر سختافزار مناسبی در پیسی خود جمع کرده باشید، با کارتهای گرافیکی سری ۱۰۰۰ میتوانید تجربه مناسب گیمینگ داشته باشید.
ویژگی بارز تراشه گرافیکی GTX 1060 که آن را نسبت به تراشه مشابه نسل قبل با معماری مکسول متمایز میکند، استفاده و گسترش واحدهای Streaming Multiprocessor و افزایش عملکرد کلی آنها است. هر واحد SM دارای ۱۲۸ هستهی CUDA و ۸ واحد TMU است که مجموعه تعداد ۱۲۸۰ هستهی Cuda را برای این تراشه مهیا میکند.
مشخصات کلی کارت گیگابایت GeForce GTX 1060 Xtreme Gaming 6GB
حقیقتا بیشتر کسانی که به دنبال خرید کارتهای گرافیکی هستند، اطلاعات فوقالعاده ریزی از تراشه و عملکرد کلی بورد گرافیکی ندارند و شاید هم به کارشان نیاید. چیزی که در این میان برای قشر عام مهم است، عملکرد کلی و راندمان کاری کارت گرافیکی خواهد بود. با این حال نباید مبحث توان مصرفی و انرژی کارت را فراموش کنیم. خوشبختانه استفاده از معماری جدید پاسکال، با اینکه قدرت پردازشی را از هر حیث بیشتر کرده، اما نسبت به نسل پیشین کاهش مصرف انرژی را به دنبال داشته که نقش فناوری ۱۶ نانومتری در این میان را نباید انکار کرد.
اما برگردیم به اصل مطلب، کارت گرافیک Geforce GTX 1060 Xtreme Gaming محصولی از کمپانی صاحبنام گیگابایت که قرار است به عنوان یک کارت به صرفه و قدرتمند به رقابت در بازار بپردازد. گیگابایت در خانواده ۱۰۶۰ یک کارت از سری G1 را هم دارد، با این حال تولید و عرضهی این تراشه با صفت Xtreme Gaming هدفی بالاتر را به دنبال داشته است و آن هم استفاده حداکثری از توان تراشه GTX 1060 بوده است.
مدل پیشروی ما که شرکت آواژنگ، نمایندگی رسمی کمپانی گیگابایت آن را برای بررسی در اختیار ما گذاشته است، از ۶ گیگابایت حافظه مصرفی بهره میبرد و تو چشمترین ویژگی آن، ظاهر حرفهایتر و استفاده از تکنولوژی خنککنندگی Windforce است. با اینکه از Windforce و فنهای پیشرفته ۹۰ میلیمتری در کارت G1 هم استفاده شده، اما در کارت Xtreme سعی شده تا میزان کارایی آنها بین ۴ تا ۲۳ درصد در هر بخش افزایش پیدا کند که همین امر باعث میشود تا در راندمان و خروجی افزایش محسوسی را تجربه کنیم. Windforce 2X دو لوله انتقال حرارت مسی دارد که برای سطح کوچک تراشه ۱۰۶۰ کافی است.
اشاره به تراشه و چیپهای گرافیکی کردیم. GTX 1060 Xtreme Gaming دارای ۶ چیپ ۱ گیگابایتی GDDR5 سامسونگ هستند که هر کدام گیگابایت از این حافظه، با اتصال یک کانال ۳۲ بیتی رابط گرافیکی را پشتیبانی میکنند.
با گسترش فناوری واقعیت مجازی، تکاپوی شرکتهای تولیدکننده کارتهای گرافیکی بسیار بیشتر شده تا بتوانند امکانات بهینه و خوبی را برای مخاطبان خود مهیا کنند. کارت گرافیک GTX 1060 Xtreme Gaming دارای دو پورت اضافه HDMI در سمت جلویی(بله! جلو و در داخل کیس!) است که برای اتصال هدستهای واقعیت مجازی یا هر دستگاه دیگری به کار میرود. البته نکته اینجا است که استفاده از این دو کانکتور در کیسهای معمول سخت و حتی غیر ممکن خواهد بود. در صورتی که قصد استفاده از این دو کانکتور را دارید باید از نوع کیس و دسترسی به این کانکتورها اطمینان حاصل کنید.
اما در حالت استاندارد و در پورتهای معمولی که بر روی این کارت گرافیک وجود دارد، شما دسترسی فراوانی برای اتصال چندین و چند نمایشگر دارید. وجود سه کانکتور Display Port، یک HDMI و یک DVI، امکان اتصال سه مانیتور ۴K را برای دریافت تصویری خارقالعاده ممکن میکند. پس با این حساب نگران خروجیهای این کارت گرافیک نباشید.
یکی از نقاط ضعف کارت گرافیک GTX 1060، عدم وجود کانکتور SLI برای اتصال چند کارت و افزایش بهرهوری است. پس با این حساب اگر جزو کسانی هستید که قصد افزایش قدرت و بازدهی گرافیکی را با استفاده از دو کارت به صورت همزمان دارید، GTX 1060 شما را ناامید میکند.
در بخش آزمایش عملکرد، به سراغ چندین بازی مختلف میرویم تا ببینیم کارت گرافیک Geforce GTX 1060 Xtreme Gaming 6GB چه بازدهی به ما ارائه میدهد. این کارت گرافیک بر روی سیستم زیر سوار شده است:
پردازشگر: اینتل Core i5 6600K
مادربورد: ایسوس Z170Pro Gaming
رم: جیاسکیل RipjawsV 2x8GB DDR4 2400
حافظه ذخیرهسازی HDD: سیگیت ۷۲۰۰ ۶۴MB یک ترابایت
SSD: سامسونگ ۸۵۰ Evo 250GB
مانیتور: Samsung S24D595 Plus
پاور: Corsair VS650
با اینکه نزدیک به دو سال از عرضهی بازی GTA V توسط کمپانی راکاستار میگذرد، اما هنوز این بازی بر روی پلتفرم پیسی سنگین و البته زیبا جلوه میکند. در تست این بازی بر روی کارت گرافیک مورد نظرمان، نتایج زیر به دست آمد:
رزولوشن ۱۰۸۰p: میانگین ۱۰۰ فریم بر ثانیه
رزولوشن QHD: میانگین ۷۲ فریم بر ثانیه
رزولوشن ۴K: میانگین ۳۴ فریم بر ثانیه
آخرین نسخه از سری بازیهای Call of Duty با اینکه شاید نتوانست نظر طرفداران قدیمی مجموعه را جلب کند، ولی از نظر جلوههای بصری و گرافیکی قدمی رو به جلو محسوب میشد. در آزمایش این بازی به نتایج زیر دست پیدا کردیم:
رزولوشن ۱۰۸۰p: میانگین ۹۴ فریم بر ثانیه
رزولوشن QHD: میانگین ۶۲.۳ فریم بر ثانیه
رزولوشن ۴K: میانگین ۳۴.۶ فریم بر ثانیه
بازی Just Cause 3 به خاطر استفاده بسیار زیاد از المانهای تخریبپذیری و گرافیک واقعگرا، یکی از مواردی است که میتواند سختافزار یک پیسی را به چالش بکشد. در تست این بازی با کارت GTX 1060 Xtreme Gaming نتایج زیر به دست آمد:
رزولوشن ۱۰۸۰p: میانگین ۹۰.۱ فریم بر ثانیه
رزولوشن QHD: میانگین ۶۲.۵ فریم بر ثانیه
رزولوشن ۴K: میانگین ۳۲ فریم بر ثانیه
آخرین نسخه از ماجراجوییهای لاراکرافت به مراتب از گرافیک و جلوههای بصری متنوع و بهتری نسبت به نسخهی قبلی خود برخوردار بود و شاید بسیاری بخواهند بدانند که عملکرد این بازی بر روی کارت GTX 1060 Xtreme Gaming به چه صورت است:
رزولوشن ۱۰۸۰p: میانگین ۸۳.۵ فریم بر ثانیه
رزولوشن QHD: میانگین ۶۹.۱ فریم بر ثانیه
رزولوشن ۴K: میانگین ۳۱ فریم بر ثانیه
جنگ جهانی اول هیچگاه به این کیفیت و واقعیت در بازی Battlefield 1 محصولی از استودیو دایس به تصویر کشیده نشده است. جلوههای بصری خیرهکننده در کنار تخریبپذیری بالا، این بازی را به گزینه مناسبی برای لذت از کیفیت سیستمهای خوب تبدیل کرده است:
رزولوشن ۱۰۸۰p: میانگین ۸۸ فریم بر ثانیه
رزولوشن QHD: میانگین ۶۰ فریم بر ثانیه
رزولوشن ۴K: میانگین ۳۳ فریم بر ثانیه
کارت گرافیک GeForce® GTX 1060 Xtreme Gaming 6G با گارانتی معتبر شرکت آواژنگ به قیمت یک میلیون و چهارصد و پنجاه هزار تومان در بازار قابل خریداری است.
این محصول توسط شرکت آواژنگ به صورت اختصاصی در اختیار گیمان قرار داده شده است.
دمتون گرم بررسی خیلی خوبی انجام دادید . لطفا کارت های بیشتری رو بررسی کنید ممنون
لطفا کارت گرافیک gtx1080 هم مورد بررسی قرار بدین
سلام خسته نباشید.یک مانیتور ۴k برای گیمینگ میشه معرفی کنید